21 septembrie 2021

S-a dat startul campaniei de Testare gratuită Papanicolau în Sectorul 6

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Testarea este realizată de medicii Institutului Oncologic București, prin Unitatea Mobilă, iar în primul sfert de oră s-au prezentat deja 10 doamne care doresc să beneficieze de test.

Vă așteptăm toată săptămâna aceasta, cu un act de identitate, până pe 25 iunie inclusiv, între orele 11.00-16.00 la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, în Bulevardul Uverturii Nr. 81.

Campania va continua în intervalul 28 iunie 2021 – 2 iulie 2021 în strada Răsadniței Nr. 59 la Școala 161. Nu este necesar bilet de trimitere și nici programare prealabilă.

Acțiunea face parte din Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susținut de Ministerul Sănătății și vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin și se adresează tuturor doamnelor, cu vârsta cuprinsă între 25-64 ani.

În România, în fiecare an, se înregistrează peste 4000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din țara noastră. Rata mortalității la noi este cea mai ridicată din Europa și de 4 ori mai mare decât media.

Nu mai sta pe gânduri și vino la test, dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat și prevenit cu ajutorul testării periodice!