12 august 2022

S-a dat startul proiectului Experimente prin diferite forme de teatru

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În 2020, s-a dat startul proiectului Experimente prin diferite forme de teatru, proiect care s-a născut ca un răspuns la situaţia creată de pandemie şi a fost co-finanţat de Fondul Cultural Naţional din Ungaria (Nemzeti Kulturalis Alap). Proiectul a avut drept scop organizarea, în condiţii de pandemie, a modulelor de arta actorului pentru tineri din întreaga ţară. Zilele acestea, Proiectul s-a finalizat printr-o Tabără de creaţie la Valea Crişului, la care au participat 23 de tineri.

Doi membri ai Teatrul Independent Osono, care este recunoscut şi drept Talent Point European, Fazakas Misi şi Mucha Oszkar, au condus ateliere de teambuilding, de autocunoaştere şi dezvoltare a personalităţii, dar mai ales workshopuri de arta actorului şi improvizaţie. Prima parte a Proiectului s-a derulat online, iar a doua în Tabăra din Valea Crişului.

În cadrul workshopurilor, tinerii au experimentat diferite forme de teatru, pe terenul cărora şi-au exprimat gândurile care îi frământă, încercând să găsească răspunsuri la problemele cu care se confruntă.

„Simt că prin proiectul ăsta, dar mai ales în tabără, m-am îmbogăţit cu experienţe de autocunoaştere, dar şi în domeniul profesional. Nu am învăţat numai cum să transmiţi un sentiment, un mesaj sau cum poţi să arăţi un sentiment printr-un gest, ci şi să te uiţi cu încredere spre oameni şi să nu-ţi fie frică de tine însuţi.” (Andi)

„Cursul ăsta şi tabăra au dovedit că avem mare nevoie de ceilalţi oameni, ca să ne cunoaştem cât mai bine pe noi înşine. Modulul de arta actorului, workshopurile ne-au dezvoltat profesional, dar au fost importante şi pentru conştientizarea viziunii mele asupra lumii.” (Jacinta)

„Prin proiectul ăsta m-am dezvoltat foarte mult. Workshopurile din tabără au necesitat o concentrare enormă, prin care am putut să trăim adevărate momente de creaţie. Prin tabără am devenit a comunitate puternică.” (Peter)