26 mai 2022

S-a desfăşurat a 21-a operaţiune RAILPOL- Rail Action Day

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 24-25 martie 2021, s-a desfăşurat a 21-a operaţiune RAILPOL- Rail Action Day, derulată simultan în 17 state europene, care a vizat prevenirea şi combaterea furturilor de metale şi migraţiei ilegale, în sistemul transporturilor feroviare.

Pentru eficientizarea activităţilor, poliţiştii români au realizat un schimb de date şi informaţii cu poliţii de transporturi feroviare europene.

În acţiunea derulată, au fost angrenaţi poliţişti de la transporturi, care au efectuat verificări în 326 de staţii feroviare, 490 de trenuri de persoane şi 75 de trenuri de marfă.

De asemenea, au fost efectuate 91 de controale la centrele de colectare de metale.

Pe durata derulării acţiunii, poliţiştii au legitimat 1.701 persoane, fiind cercetate 22 de persoane, 15 dintre acestea fiind prinse în flagrant delict.

Organizaţia profesională a poliţiilor europene din domeniul transporturilor feroviare RAILPOL organizează periodic acţiuni la care participă statele membre UE care, în baza planurilor proprii de acţiune, urmăresc asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în staţiile de cale ferată, zonele adiacente şi pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată şi liniile adiacente.