20 mai 2022

S-a încheiat cea de a 11-a ediţie a Revolve Dance Festival

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ediţia de iarnă (fiindcă festivalul are loc de 2 ori pe an, în timpul vacanţelor şcolare, tocmai pentru a oferi posibilităţi cursanţilor – elevi şi profesori – să îşi update-eze metodele de lucru) s-a desfăşurat între 03-08 ianuarie 2022, la Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti (ARCUB).

Profesorii invitaţi cu acest prilej au fost: Liez Chang – Prim Balerin la Teatrul Naţional de Balet din Cuba, Maestru Internaţional de Balet, Coregraf şi Director Artistic, Nina Ivanovich – un îndrăgit profesor în rândul tinerilor din România, care a bucurat cu prezenţa anul acesta în ciuda încercărilor eşuate din anul precedent, şi care a împărtăşit metodele de lucru şi cunoştinţele vaste alături de cursanţi – profesor de dans istoric, clasic şi caracter la Academia de Balet „Vaganova” din St. Petersburg, una dintre cele mai prestigioase Şcoli de Balet din lume şi Olga Makarova – Balerină Internaţională de la Academia de Balet „Vaganova” din St. Petersburg şi Solistă de Dans de Caracter la Teatrul „Novosibirsk”.

Aceştia au lucrat intensiv timp de 5 zile împreună cu participanţii la cele 3 categorii de vârstă (Children, Junior, Senior) coregrafii de ansamblu, duet sau solistice în registrul clasic, neoclasic sau de caracter.

Dar dincolo de aceste studii coregrafice, organizatorii au oferit tinerilor aspiranţi la glorie informaţii mai mult decât necesare performanţei în cadrul Cursul de nutriţie pentru performanţă susţinut de Daniel Oprea, antrenor de fitness şi nutriţionist FRCF (Federaţia Română de Culturism şi Fitness).

La capătul unei săptămâni pline, sâmbătă 08 ianuarie, a avut loc Revolve Dance Gala în Sala de Festivităţi a Ambasadei Federaţiei Ruse în România, unde cursanţii au pus în scenă cele 9 coregrafii lucrate în cadrul workshopului. Reprezentaţiile artistice au avut loc cu ocazia Crăciunului pe stil vechi ce este sărbătorit în ţara noastră în comunităţile de ruşi, iar gazdele au mulţumit oferind celor de pe scenă cadouri, încheind sara de gală cu un cocktail la care au participat Excelenţa sa Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, domnul Valery Kuzmin, Directorul Casei Ruse Mihail Davydov şi mulţi alţi invitaţi din domeniul dansului şi precum şi reprezentanţi ai vieţii culturale: jurnalistul de televiziune Marina Almăşan, artistele Anna Lesko, Iana Novak şi Rodica Mandache.

În acest cadru, la finalul spectacolului demonstrativ, în care participanţii la Workshop au dovedit ca „5 zile pot fi suficiente dacă talentului i se adaugă pasiunea şi disciplină”, cursanţilor cu cele mai bune rezultate li s-au oferit burse la Concursul Internaţional de Balet Youth America Grand Prix – 6 burse, precum şi la Revolve Dance Festival, Summer Edition 2022 – 10 burse.

De asemenea, au fost oferite Diplome de participare şi cadouri din partea organizatorului pentru toţi tinerii prezenţi la workshop. Cu sprijinul Jidvei, care a fost alături de organizatorii Revolve Dance Festival, 4 dintre cursanţii ediţiei de iarnă au beneficiat de Burse de Participare susţinute în proporţie de 100%.

S-a anunţat şi următoarea ediţie a festivalului pentru luna August 2022 în Constanţa (înscrierile se pot face în curând pe site-ul dedicat – www.revolvedance.ro)