3 decembrie 2021

S-a încheiat ediția cu numărul 31 a Festivalului Național de Teatru

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Desfășurat în perioada 6-14 noiembrie, cu posibilitatea urmăririi spectacolelor din selecție timp de 48 de ore în format online, Festivalul a adus în atenția publicului un număr de 136 de evenimente (spectacole de teatru, instalații performative și vizuale, producții invitate din străinătate, conferințe, expoziții, evenimente speciale online, teatru radiofonic, prezentări de carte, o amplă secțiune „in memoriam” dedicată artistului Ion Caramitru și chiar câteva manifestări live).

„Creația. Recreația. Re-creația” – a fost conceptul din acest an care a structurat FNT 31, derivat din ordonarea selecției spectacolelor românești ce au avut premiera în stagiunea trecută. Aceasta a fost realizată de criticii de teatru Cristina Rusiecki, Oana Cristea Grigorescu și Claudiu Groza – care au fost în acest an și directori artistici ai FNT.

A fost pentru prima oară când am avut un „Imn” dedicat festivalului, semnat, inconfundabil, de Ada Milea. Noua imagine a festivalului îi aparține scenografului Andu Dumitrescu.

Accesul publicului, on-line, on-air și live, a fost gratuit la toate manifestările Festivalului.

Vă prezentăm, la final de ediție, în comunicatul atașat, câteva din gândurile principalilor responsabili ai FNT 31.

Mulțumim tuturor partenerilor care au contribuit la împlinirea acestei ediții a Festivalului, fiecărui om în parte din echipele instituțiilor implicate în realizarea și promovarea FNT, și jurnaliștilor care ne-au pus în lumină!