27 iunie 2022

S-a încheiat sesiunea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a

education, elementary school, learning and people concept - group of school kids sitting and listening to teacher in classroom from back

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 16 iunie, s-a încheiat sesiunea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (sesiunea 2022).

În cele două zile de examen, în judeţul Argeş, elevii au susţinut probele în 122 de centre de examen, prezenţa acestora la probe fiind după cum urmează:

– la proba din 14 iunie, la disciplina limba şi literatura română, au fost prezenţi 4719 absolvenţi ai clasei a VIII-a din totalul de 4869 al celor înscrişi pentru susţinerea acestei probe. Au absentat 150 de absolvenţi.

– la proba din 16 iunie, la disciplina matematică, au fost prezenţi 4715 absolvenţi ai clasei a VIII-a din totalul de 4870 al celor înscrişi pentru susţinerea acestei probe. Au absentat 155 de absolvenţi.

Menţionăm faptul că niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afişate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie.

Inspector Şcolar General,
Prof. Dumitru TUDOSOIU

Sursa foto Pixabay