7 decembrie 2021

S-au anunţat artiştii care vor picta la Festivalul Internaţional de Artă Stradală din Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Festivalul Internaţional de Artă Stradală din Sibiu (SISAF) anunţă debutul ediţiei a VII-a în 19 iulie şi lista de artişti selectaţi în acest an. Timp de o săptămână se vor realiza o serie de picturi murale cu tema „Re:Think” pe zidurile gri din diferite cartiere ale Sibiului.

SISAF continuă să dea şi mai multă culoare oraşului. Festivalul, o adevărată platformă de ex-primare artistică, facilitează accesul artiştilor de artă stradală la pereţi gri care, odată însufleţiţi cu forme, culori şi mesaje, au puterea să ne transforme starea de spirit de zi cu zi.

Astăzi, Galeria de Street Art în aer liber din Sibiu însumează 96 de picturi murale şi peste 9.700 metri pătraţi de culoare. Este cel mai amplu demers de acest gen din ţară şi unul dintre cele mai vizibile proiecte de revitalizare urbană din România, vizibile la nivel internaţional.

Cine sunt artiştii şi grupurile din lineup-ul SISAF 2021

În urma selecţiei de proiecte desfăşurată în lunile mai şi iunie, juriul festivalului a selectat pentru această ediţie 11 artişti şi grupuri din România, Germania şi Republica Moldova, pe baza unor criterii de compoziţie, originalitate, stil şi adaptare la temă.

Printre cei aleşi se numără artişti care ne-au lăsat moştenire şi alte lucrări la ediţiile trecute – ATOMA (Andreea Toma), Cristian Scutaru, Harcea Pacea, Ortaku sau Popescu, dar şi unii pe care îi vom vedea în premieră pe schele – Adrian Luţă, BTA / Potapov Dmitri din Moldova, Delia Cîrstea, Nasca One din Germania, unu unu unu invers unu şi V Light Crew.

Lucrările câştigătoare au fost selectate din cele peste 80 de propuneri de schiţe înscrise pentru a fi implementate pe zidurile din oraş. Aproape jumătate din totalul artiştilor sunt români, dar într-o proporţie mare s-au remarcat şi cei din Italia, Spania, Portugalia, Brazilia, Argentina, Columbia, Mexic, Marea Britanie, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Olanda, Germania şi Irlanda.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociaţia ART Factory Transilvania şi cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu.