24 ianuarie 2022

S-au finalizat lucrările de reabilitare de la Spitalul de Recuperare Brădet

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lucrările de reabilitare de la Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, singurul spital de acest profil din regiunea noastră, au fost finalizate. Reabilitarea s-a făcut din fonduri europene, printr-un proiect european al Consiliului Judeţean Argeş, din cele 5 proiecte de reabilitare a construcţiilor din infrastructura de sănătate pe care consiliul le are.

„Marea problemă cu care ne-am confruntat încă de la începutul mandatului a fost problema sănătăţii populaţiei judeţului Argeş. Tocmai de aceea, Consiliul Judeţean Argeş a alocat sute de miliarde pentru sănătate. De altfel, cele mai importante proiecte ale consiliului, fie că vorbim de cele cu fonduri europene sau din bugetul propriu, vizează infrastructura sanitară. Mă bucur că s-a finalizat proiectul de la Spitalul de Recuperare Brădet pentru că şi acest proiect reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creşterea calităţii serviciilor medicale.” – preşedinte Consiliul Judeţean Argeş, Ion Mînzînă.

„Este primul proiect pe fonduri europene ce vizează infrastructura sanitară ce s-a încheiat în judeţul Argeş, în exerciţiul financiar 2016 – 2020. Proiectul contribuie la sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisie scăzute de carbon, prin îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere şi utilizarea surselor de energie regenerabilă. Mă bucur mult că proiectul a fost finalizat şi că astfel şi confortul hotelier oferit de această unitate sanitară a fost mult îmbunătăţit. Proiectele Consiliului Judeţean Argeş care privesc infrastructura sanitară sunt mari şi importante, iar derularea lor este atent monitorizată de noi” – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu.

Valoarea totală a contractului de finanţare a fost de 4.273.336,36 lei, din care:
– 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată.
– 1.113.069,59 lei contribuţia Consiliului Judeţean Argeş.

Proiectul privind „Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet” a presupus următoarele intervenţii:
– Izolarea termică a pereţilor prin montarea pe faţa exterioară a unui strat termoizolant din polistiren expandat ignifug, protejat cu tencuială siliconică subţire, cu compoziţie specială, armată cu plasă din fibră de sticlă;
– Montarea unor fâşii de vată minerală bazaltică în dreptul tuturor planşeelor clădirii, protejate cu tencuială siliconică subţire, cu compoziţie specială, armată cu plasă din fibră de sticlă.
– Termoizolarea la exterior a pereţilor supraterani ai subsolului(soclu) prin montarea pe faţa exterioară a pereţilor a unui strat termoizolant din polistiren extrudat ignifug, protejat cu tencuială siliconică subţire, cu compoziţie specială, armată cu plasă din fibră de sticlă.
– Termo-hidroizolarea terasei şi refacerea sistemului de colectare apă pluvială.
– Termo-hidroizolarea planşeului sub pod.
– Au fost montare sisteme de preparare a apei calde de consum – boiler, hidrofor, panouri solare, grup de pompare pentru panouri solare, controller solar.
– Au fost înlocuire circuitele de alimentare cu energie electrică, corpurile de iluminat, sursele de iluminat tip LED, senzorii de prezenţă pentru spaţiile circulate.
– A fost reparată sau înlocuită instalaţia de distribuţie a apei reci şi/sau colectoarelor de canalizare şi/sau pluvială din subsolul clădirii până la căminul de branşament.
– A fost montată o scară din structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.

Toate aceste investiţii au drept rezultat:
– Scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră de la 548,98 [echivalent to C02/an] la 156,27 [echivalent to C02/an].
– Scăderea consumului anual de energie primară de la 2.538.214,17[kWh/an] la 828 .542,62 [kWh/an]. Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Argeş