Publicat: 6 Ianuarie, 2017 - 12:02

În contextul epidemiologic actual, de creștere semnificativă a numărului de pacienți cu afecțiuni respiratorii (ARI, SARI, gripă) și a posibilei evoluții explozive a fenomenului în perioada următoare activitatea în spital se desfășoară cu dificultate.

S-a depășit deja capacitatea de internare în Clinicile de Pediatrie. În dată de 05.01.2017 erau internați 96 de copii pe 79 de locuri disponibile și 64 de însoțitori în contextul în care în întreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urmă.

Din acest motiv efortul personalului este excesiv.

Regretăm neajunsurile produse de contextul epidemiologic existent concomitent cu depășirea semnificativă a facilităților de cazare de care dispunem și vă aducem la cunoștință că suntem în situația de a impune condiții limitative pentru internarea aparținătorilor în vederea stăpânirii din punct de vedere epidemiologic a fenomenului și a prevenirii riscurilor răspândirii acestor infecții în comunitate.

Pentru a putea controla fenomenul Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a luat următoarele măsuri cu caracter temporar:

1. Relocarea unor paturi din alte secții ale spitalului pentru Clinicile de Pediatrie

2. Redistribuirea personalului în vederea asigurării îngrijirii pacienților

3. Avem în vedere solicitarea în cazul extrem a avizului Direcției de Sănătate Publică pentru comasarea secțiilor cu profil chirurgical, cu asigurarea urgențelor, în vederea disponibilizării unui număr suplimentar de saloane.

4. Internarea aparținătorilor se va face ținând cont de următoarele priorități:

— Mame care alăptează

— Mamele copiilor cu vârsta sub 3 ani

— Mamele copiilor cu dizabilități

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să ne acordați sprijinul necesar !

Pentru rezolvarea cu solicitudine a posibilelor probleme ce pot apare în acest context, vă rugăm să ne semnalați pe adresa de e-mail a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu: secretariat@pediatriesibiu.ro și telefonic la numărul 0269 217810.