Publicat: 17 Iulie, 2015 - 14:57
Share

Liga Studenților Români din Străinătate  (LSRS) a organizat, în perioada 24 iunie — 15 iulie 2015,  cea de-a patra ediție a evenimentului de cariere 'Hai Acasă!'.

Evenimentul 'Hai Acasă !' a presupus două componente complementare: una online, care a avut loc în intervalul 24 — 30 iunie și 2 — 15 iulie pe platforma EventLink360, precum și evenimentul central, offline. Acesta din urmă a avut loc în data de 1 iulie 2015 la Seneca Anticafe din București, unde companiile participante au putut face cunoștință și interacționa cu candidații în mod direct.

În deschidere a luat cuvântul Dan Nechita, CEO și co-fondator al Fundației C.A.E.S.A.R (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români), care a reiterat importanța valorificării potențialului tinerilor înalt calificați de peste hotare și a promovării României ca destinație de carieră.

Ediția a patra a evenimentului de cariere 'Hai Acasă !' a reunit, pe parcursul a trei săptămâni, peste 400 de studenți și absolvenți cu studii în străinătate și reprezentații a 10 companii de top din mediul privat: Accenture, Deloitte, Schaeffler România, JTI, Pfizer, A&D Pharma, Raiffeisen Bank, Stefanini, Genpact și Bosch Group România. Oferta companiilor a constat în 70 de internshipuri și locuri de muncă, atât entry-level cât și adresate tinerilor profesioniști, care au reunit în total peste 270 de aplicări din partea participanților.

'Hai Acasă!' este un eveniment dedicat tinerilor cu experiență academică în străinătate, având drept scop crearea unei legături cu angajatorii interesați de această resursă umană pregătită la universități de prestigiu din întreaga lume. Acesta este parte integrantă din inițiativa SMART Diaspora și servește la punerea în practică a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate de către Liga Studenților Românii din Străinătate,  Guvernului României, și anume: 'Sprijinirea integrării în sectorul public și în mediul privat din România'.

Liga Studenților Români din Străinătate dorește să le mulțumească tuturor voluntarilor, partenerilor și celor care au contribuit la buna organizare a celei de-a patra ediții a 'Hai Acasă !', iar cei interesați de acest proiect sau de strategia SMART Diaspora sunt invitați să acceseze forum-ul LSRS sau să trimită un mesaj la [email protected].

Susținem și ne susțin: EventLink360, Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), Succes pentru România, Inspire Group, Catalyst, AEGEE, Techsylvania, GEYC România, Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP), Școala de Valori, Fundația Dignitas, ANPCDEFP.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitivă.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studenție.ro, ȘtiriONG.ro, AcademicLink.ro.