Publicat: 27 Martie, 2019 - 16:16

S-KARP anunță proiectul de responsabilitate socială „Fii Mai Bun!” – un îndemn la performanță sportivă și autodepășire alături de S-KARP, dar mai ales la empatie pentru cauzele prin care facem societatea mai bună. Proiectul are o dublă miză: de a proteja natura și de a crește șansele persoanelor defavorizate să ducă o viață mai bună, cu ajutorul comunității brand-ului.

Campania a pornit de la misiunea asumată de S-KARP, de a susține oamenii în a descoperi lumea și de a-i încuraja să-și depășească limitele, să exploreze, să iubească viața și este dublată de credința că fiecare persoană merită să aibă ocazia să se bucure de viață. Proiectul se bazează pe implicarea comunității construite în jurul brand-ului și este susținut de ONG-uri de renume din cele două zone vizate de proiect, Asociația Samusocial România și Fundația Conservation Carpathia.

Campania desfășurată constă într-un mecanism prin care S-KARP și comunitatea sa să contribuie la cauzele celor două organizații implicate. Mecanismul este construit în jurul noii colecții de încălțăminte, fabricată în Brașov și lansată de companie odată cu proiectul „Fii Mai Bun!”

„Cele două cauze s-au conturat în mod natural din ADN-ul nostru: S-KARP s-a născut din dragostea pentru munte și natură, de aceea credem că este de datoria noastră să ne implicăm în conservarea acestei naturi, care ne inspiră. În egală măsură, misiunea noastră fiind de a-i susține pe oameni să exploreze lumea, să se păstreze în mișcare și să-și depășească limitele, vrem să contribuim la șansa unei vieți mai frumoase a persoanelor defavorizate, care au cea mai mare nevoie de sprijin. Împreună cu ROCA, platforma românească de investiții și management a cărei implicare ne-a adus o creștere susținută, am ajuns la o etapă a dezvoltării în care suntem mândri să ne folosim know-how-ul pentru a genera valoare socială” - a declarat Ciprian Pop, CEO S-KARP.

Asociația Samusocial România, filiala locală a organizației internaționale cu același nume, vine în întâmpinarea persoanelor desocializate prin intervenții punctuale care susțin obiectivul de a construi, pe termen lung, un sistem de asistență socială. Sprijinind misiunea umanitară a asociației, S-Karp va colecta în magazinele proprii încălțăminte uzată pe care, indiferent de brandul producător, o va recondiționa în fabrica proprie și o va dona mai departe către persoanele fără adăpost, prin intermediul Samusocial. Mai mult, pentru fiecare pereche vândută dintr-o serie de modele din noua colecție, asociația va beneficia de o donație în valoare de 10 lei. Pentru a încuraja implicarea, S-KARP va oferi vouchere de discount pentru achiziția noilor perechi incluse în campanie.

“Din activitatea de peste 14 ani a asociatiei Samusocial din Romania am invatat ca pentru persoanele adulte fara adapost o pereche buna de incaltaminte reprezinta siguranta, stima de sine,  confort, iar in perioadele cu temperaturi scazute poate face diferenta intre viata si moarte. Solidaritatea este un factor esential in progres si actiuni ca cele ale campaniei FII MAI BUN au puterea de a schimba vieti, mai ales pentru persoanele mai putin norocoase din jurul nostru. Munca Samusocial din Romania este dedicata oamenilor. Faptul ca o companie romaneasca se alatura prin acest proiect cauzei noastre, aceea de a ajuta persoanele adulte fara adapost, ne face fericiti. Parteneriatul cu S-Karp si in egala masura cu Fundatia Conservation Carpathia ne onoreaza” – a declarat Sabina Nicolae, Director Samusocial din Romania.

Cel de-al doilea partener implicat în inițiativa S-KARP este Fundația Conservation Carpathia, ONG românesc de mediu care are ca scop dezvoltarea unei rezervații naturale de importanță mondială în Munții Făgăraș. S-KARP lansează către membrii comunității sale invitația de a se implica în susținerea cauzei, foarte personală pentru aceștia. Iubitorii naturii sunt invitați să contribuie prin participarea la o acțiune de colectare a deșeurilor de-a lungul râului Dâmbovița, sursa de alimentare cu apă a Bucureștiului, împreună cu rangerii Fundației Conservation Carpathia și angajații S-KARP. Drept răsplată, S-KARP va oferi vouchere de 100 lei celor prezenți. În plus, compania va face o donație de 20 de lei din prețul fiecărei noi perechi de bocanci dintre cele selectate în campanie.

„Sunt îndrăgostit de România din prima clipă și după 25 de ani petrecuți aici cred în continuare că este cea mai frumoasă țară din Europa. Valoarea Munților Făgăraș este inestimabilă: munții splendizi, pădurile unice în Europa, fauna excepțională, toate ne dovedesc că suntem moștenitorii unei comori incredibile. Fundația Conservation Carpathia este modul prin care conservăm acest tezaur natural și îl garantăm mai departe generațiilor următoare. Avem nevoie de implicarea la o scală cât mai largă, iar campania desfășurată de S-Karp ne dă încredere că acest lucru este posibil” - a declarat Christoph Promberger, Director Executiv al Fundației Conservation Carpathia.

Acțiunile de Responsabilitate Socială ale companiei S-KARP, cu mesajul „Fii Mai Bun!”, se desfășoară sub viziunea că succesul oricărei inițiative îndreptate spre beneficiul comunităților este reprezentat de muncă în echipă, de sentimentul de solidaritate creat și o cât mai largă participare, atât a oamenilor, cât și a brandurilor. Prin campaniile de responsabilitate socială desfășurate, S-KARP își dorește să contribuie la construirea unui viitor sustenabil prin susținerea cauzelor sociale cele mai relevante pentru comunitatea sa.

Campania se va desfășura în perioada 20 martie – 16 iunie 2019. Pentru mai multe detalii referitoare la aceasta, puteți accesa pagina https://www.s-karp.com//info-center/fii-mai-bun și regulamentul campaniei la https://www.s-karp.com/info-center/s-karp-2019-fii-mai-bun.

Tag-uri Institutii: