Publicat: 27 Aprilie, 2014 - 16:16

60 de șoferi au dat mâna, sâmbătă, cu 60 de bicicliști și cu 60 de călători cu transportul în comun, pentru a evidenția spațiul pe care îl ocupă în trafic fiecare dintre cele trei mijloace de transport. Conceptul a fost demonstrat prin recrearea, pe Calea Victoriei din București, a celebrei fotografii „Space taken by 60 people”, realizată pentru prima dată în Germania în 2001 și refăcută, de atunci, în diferite colțuri ale lumii.
Evenimentul de la București s-a derulat în cadrul campaniei Tu ești traficul, menită să  evidențieze necesitatea utilizării eficiente a spaţiului public în mediul urban. 
Proiectul este realizat de Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB), platforma de ciclism urban Portocala Mecanică, OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România), și ActiveWatch, ca parte a proiectului Drumuri Verzi București (DVB).
Fotografia – realizată de fotograful Cristian Vasile (București Optimist) rezumă, în 3 cadre, spațiul ocupat, pe aceeași stradă, de 60 de persoane care folosesc 3 mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul în comun și bicicleta. 
Fotografia a fost recreată printr-un efort comun ce a implicat o echipă de peste 120 de persoane, voluntari care au răspuns apelului Comunității Bicicliștilor din București pentru a apărea în cele 3 cadre ale fotografiei, ca șoferi, bicicliști sau călători cu mijloacele de transport în comun.