Publicat: 14 Iunie, 2018 - 10:15

În această dimineaţă, s-a lansat campania europeană de prevenire a furturilor din buzunare "Protect Your Pocket!", iniţiativă a Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene.

În conformitate cu decizia adoptată de Consiliul Administrativ al Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN), astăzi la nivel european a fost lansată campania de prevenire a furturilor din buzunare "Protect your pocket", pentru care România şi-a manifestat acordul de implementare, alături de alte 24 de state membre U.E.

Campania are drept scop conştientizarea populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare dar şi principalele vulnerabilităţi în cazul acestui tip de criminalitate.

Astfel, în mediul urban, oamenii vor putea viziona pe ecrane stradale trei videoclipuri, concepute pentru diseminarea mesajului.

Fiecare film demonstrează, cu umor, cum un personaj animat nu acordă atenţie obiectelor din buzunarele lui, în timp ce se află în aglomeraţie.

Poliţiştii vrânceni vă recomandă:

Nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor! Alegeţi buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau fermoar!

Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor, gecilor, acestea sunt locurile cele mai vulnerabile şi mai des vizate de hoţi!

Dacă simţiţi că asupra dumneavoastră se face presing în timp ce vă aflaţi în zone aglomerate, verificaţi locul unde ţineţi portofelul!