Publicat: 12 Ianuarie, 2012 - 10:40

 

În luna Noiembrie 2011, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la ovine şi caprine, iar la bovine,  porcine şi păsări au crescut.
În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2010, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la porcine, ovine şi caprine şi păsări, iar la bovine a crescut;  greutatea în carcasă a scăzut la ovine şi caprine şi păsări, iar la bovine şi porcine  a crescut.
 
Noiembrie 2011 comparativ cu octombrie 2011
 
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 36,1%, respectiv cu 33,1%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în  carcasă a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 1,7%. În luna noiembrie 2011, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 16,9% din totalul sacrificărilor de bovine.
 
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 2,6%, respectiv cu
7,2%. În luna noiembrie 2011, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 70,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 1,8%, respectiv cu 2,6%.  
 
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 23,2%,  respectiv cu 26,2%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 6,0% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au scăzut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă cu 5,6%, respectiv cu 1,8%.      
 
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,0%, respectiv cu 2,9%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea lor în carcasă cu 2,7%, respectiv cu 3,2%.
 
Noiembrie 2011 comparativ cu noiembrie 2010
 
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,2%, respectiv cu 15,9%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu  7,7%, respectiv cu 5,3%.
    
Numărul total de porcine sacrificate a scăzut cu 2,5%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 3,8%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 10,2%, respectiv cu 9,4%.
 
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,0%, respectiv cu 15,5%. Tăierile în unităţile industriale specializate au rămas constante la numărul de ovine şi caprine sacrificate şi au crescut cu 29,0% la greutatea lor în carcasă.
 
Numărul total al păsărilor sacrificate a rămas aproape constant, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 0,1%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 8,3%, respectiv cu 7,1%.
 
În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări, prezintă uşoare oscilaţii. 
 
În perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2011, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate s au înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.