Publicat: 20 Martie, 2016 - 17:17

Peste 4000 de accidente de muncă se produc anual în România, din care 200 sunt mortale. Este doar o statistică aproximativă, pentru că nu toate accidentele și decesele din industrie sunt raportate. Mai mult, statistica datează din 2014: cifrele nu au fost aduse la zi. Pentru lucrul la înălțime, componentă majoră a muncii în industrie, existența echipamentelor de protecție a muncii nu garantează și utilizarea lor corectă. Aici intervine Safety Academy, primul Centru de Pregătire pentru Lucru la Înălțime din Europa de Est, care deschide primăvara aceasta porțile celui de-al doilea centru de training, la Poiana Mărului – județul Brașov.
Inaugurarea centrului Safety Academy de la Poiana Mărului este dublată de lansarea noului site SafetyAcademy.ro, cu versiuni în limba română și engleză, online din această săptămână.
www.SafetyAcademy.ro
Din 2012, asigurăm training și echipamente pentru protecția muncitorilor în lucrul la înălțime. Primim cursanții în două centre: unul lângă Capitală, în orașul Otopeni (strada Drumul Gării Otopeni 25-35) și, din această primăvară, la Ranch-ul din Poiana Mărului, județul Brașov.
VIDEO Clipul de prezentare al Safety Academy (click pentru a viziona)
 
Domeniile în care activăm
În centrele noastre lucrează prima echipă românească specializată în proiectarea și instalarea sistemelor colective de protecție pentru lucru la înălțime, cunoscute sub numele de „linia vieții”. Cursurile Safety Academy, susținute de traineri înalt calificați și certificați, limitează riscurile la care se expun lucrătorii la înălțime din variate industrii: Telecomunicații, Petrol și Gaze, Transporturi, Energie Eoliană, Construcții, Electricitate, Metalurgie, Mentenanță șamd., așadar o vastă gamă în care este necesară și/sau obligatorie cunoașterea noțiunilor de protecție a muncii de acest tip.
Programele de instruire sunt personalizate în funcție de industrie.
Cursurile Safety Academy
Cursurile sunt susținute de traineri profesioniști, pregățiti de Capital Safety (UK), lider mondial în lucrul la înălțime. Ele au durata de 1-4 zile și includ 4-6 persoane per sesiune, care primesc la finalizarea cu succes a cursurilor un certificat recunoscut la nivel european, valabil 1 an. Lucrătorii dobândesc informații teoretice, practice și educative cu privire la utilizarea echipamentului individual și colectiv de protecție pentru lucrul la înălțime, sunt testați teoretic și practic, iar cursurile sunt structurate astfel:
Lucru la Înălțime – C    onștientizare
Lucrător la Înălțime
Lucru la Înălțime – Supervizor
Inspector EIP
Lucru la Înălțime – Salvare
Spații Închise – Salvare
Lucru la Înălțime – Acces În Coardă
Instalare și Utilizare Sistem „Linia Vieții” Vertical (Cabloc) / Mentenanță Cabloc
GWO – Acces și Salvare Turbine Eoliene
Lucru la Înălțime – Telecom
Lucru la Înălțime – Piloni GSM
„Inspector SSM 40 ore – Protecția Muncii” / „Inspector SSM 80 ore – Protecția Muncii”
Clienții noștri
Printre companiile care au beneficiat de trainingurile noastre se numără Vodafone, Orange, Huawei, Ericsson, Lafarge, Tenaris, Arcelor Mittal, Electrica, E-On și alte companii de renume mondial.
Echipamente de protecție via Petroleum Safety, Safety Telecom, Lockout – Tagout
La Safety Academy, trainingurile sunt concepute pentru a menține siguranța și protecția a mii de muncitori dintr-o arie vastă de industrii. De la mentenanță preventivă și corectivă la inspecții și controale, de la simplul acces la înălțime până la tehnici complexe de salvare, punem la dispoziție toată gama de servicii, dar și produse destinate siguranței și protecției muncitorilor.
Trainerii noștri lucrează cu sisteme de protecție împotriva căderii create special pentru a fi ajustate în funcție de forma și suprafețele de lucru. Oferim de asemenea îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii speciale de înaltă rezistență, scări speciale de înaltă siguranță, dar și sisteme de blocare și etichetare a energiilor (LO/TO - Lockout/Tagout), soluții pentru controlul surselor de energie periculoasă în timpul activităților de mentenanță corectivă și preventivă.

Comunicat de presa: Safety Academy