5 octombrie 2022

Şaisprezece cetăţeni străini depistaţi în timp ce intenţionau să treacă ilegal graniţa spre Ungaria

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Nădlac şi Vărşand, judeţul Arad, au depistat şaisprezece cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

În această dimineaţă poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean bulgar, care transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, şerveţele umede, pe ruta Bulgaria – Germania.

În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieşire din ţară, controlul amănunţit, asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român şi un bulgar.

Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aspiratoare şi diferite mărfuri pentru societăţi din Belgia şi Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, nouă cetăţeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Sri Lanka.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, un bărbat care se deplasa pe jos. Deoarece acesta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condus la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că tânărul este un cetăţean din Afganistan.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto/video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea: Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE