Publicat: 25 Septembrie, 2015 - 12:01
Share

Redeschiderea Sălii Mări a Teatrului Național, care a avut loc recent, ne oferă ocazia la acest început de stagiune să vedem sau să revedem spectacole ca 'Furtuna', 'Dineu cu proști', 'Toți fiii mei', 'Vizita bătrânei doamne'...

Ne vom întâlni, sau reîntâlni cu montări potrivite cu anvergura acestui spațiu de joc, în care nume faimoase ale dramaturgiei, idei și sentimente generoase, marea literatură a tuturor timpurilor își găsesc cadrul potrivit de desfășurare.

Drame puternice și comedii sclipitoare, cu distribuții de mare succes, sub semnături regizorale inspirate, vă așteaptă în cea mai nouă și mai spațioasă dintre sălile renovate ale Teatrului Național 'I.L.Caragiale' din București.

Din 30 septembrie 2015 revine pe afiș spectacolul 'Toți fiii mei' de Arthur Miller, regia Ion Caramitru și scenografia Dragoș Buhagiar.

Începând cu acest spectacol, rolul Ann Deever va fi interpretat și de Fulvia Folosea, una din cele mai tinere actrițe din trupa TNB, pe care ați mai putut-o vedea în 'Micul infern', debutul ei pe scena Naționalului bucureștean.

În acest spectacol se va întâlni cu doi dintre cei mai îndrăgiți actori ai scenei românești: Victor Rebengiuc și Sanda Toma, în casa familiei Keller, unde dramele sunt adânci, culpabilizarea, durerea, regretul și moralitatea unor alegeri macină liniștea și sufletele personajelor.

Lumea marelui dramaturg american ne devine familiară datorită lor și celorlalți actori din distribuție: Dragoș Stemate, Vivian Alivizache/Victoria Dicu, Dorin Andone, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Irina Cojar și copilul Aris Bănuțoiu.

Muzica originală a spectacolului îi aparține lui Vlaicu Golcea, light designul este semnat de un mare artist al jocului de umbre, lumini și culori, Chris Jaeger, iar efectele multimedia de Daniel Gontz.

Spectacolul 'Vizita bătrânei doamne', cu Maia Morgenstern în rolul titular, revine pe  această scenă începând din 9 octombrie.

În eleganta Sală Mare a Teatrului Național din București se va adăuga pe afiș, până la sfârșitul anului, un alt titlu de referință din dramaturgia universală, 'Visul unei nopți de vară' de William Shakespeare, spectacol la care repetă în această perioadă regizorul Petrică Ionescu, cu o distribuție promițătoare.

Vă așteptăm la teatru!

Olivia Chirvasiu

Consultant artistic TNB, Strategii Culturale, Comunicare și Relații Publice