Publicat: 22 Martie, 2015 - 15:00
Share

Telekom Romania va implementa de la 1 aprilie 2015 un „proces de aliniere salariala” pentru angajatii din magazine care va schimba structura veniturilor totale astfel: salariul de baza fix se reduce de la 85% la 65%, iar comisionul de vanzari creste de la 15% la 35%.

Cei care nu sunt de acord sunt concediati de la 1 iulie 2015, urmand sa primeasca compensatii. Astfel, unii angajati au intrat vineri in greva japoneza considerand ca aceasta este o masura abuziva de reducerere a salariilor. Reprezentantii Telekom sustin ca masura va duce la cresterea venitului total lunar pentru noua din zece angajati din magazine, in conditiile atingerii obiectivelor de vanzari.

Administratia Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) s-a consultat in data de 17 martie 2015 cu doua organizatii sindicale – Sindicatul National din Telecomunicatii (SNTc) si Sindicatul Liber din Telecomunicatii (SL-TC) cu privire la implementarea unui proces de aliniere salariala pentru angajatii din magazine.

Procesul de aliniere salariala prezentat celor doua sindicate prevede modificarea componentei veniturilor lunare totale prin reducerea partii fixe de la 85% la 65% si cresterea partii variabile, respectiv a comisionului de vanzari de la 15% la 35%.

Cele doua sindicate nu au fost de acord cu aceasta masura.