Publicat: 24 Noiembrie, 2015 - 18:46
Share
Președintele Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care sunt majorate cu 25% salariile angajaţilor din sănătate şi ale asistenţilor sociali şi cu 10% salariile tuturor celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior şi de alte majorări. 

Președintele României Klaus Iohannis a semnat marți, 24 noiembrie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, potrivit Administrației Prezidențiale.

Camera Deputaţilor a adoptat, la data de 11 noiembrie, cu 311 voturi "pentru", 7 abţineri şi doar un vot "împotrivă", OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări.

Modificările aduse de Parlament, respectiv măsura privind salariile tuturor bugetarilor, va intra în aplicare cu termenul de 1 decembrie doar după promulgarea actului normativ de către preşedintele Klaus Iohannis.