Publicat: 12 Martie, 2012 - 13:45
Share

Liderii coaliţiei au decis, Luni, ca salariile bugetarilor să fie majorate începând cu luna Iunie. Guvernul va decide procentul cu care se va face majorarea.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că declaraţia privind revenirea salariilor la nivelul anterior tăierilor nu a fost făcută din populism, ci deoarece s-au îndeplinit condiţiile stabilite.

Marirea ar trebui facuta o singura data (...) cu circa 15%, pentru ca 15% plus 15% fac 25%, majorarea anterioara aplicandu-se la o suma mult mai mica (...) Daca facem o marire de 15%, practic, media anuala ar fi de aproximativ 7%", a declarat Traian Basescu, Duminică.

"Conditiile de revenire la salarizarea de acum 3 ani s-au indeplinit la 31 decembrie 2011 (...) Ca sef al statului nu pot sa mint ca nu s-au indeplinit criteriile de revenire pe salarii", a spus Traian Basescu.

In coaliţie s-a mai decis elaborarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, aceasta urmând să intre în şedinţa de Guvern de marţi.

"Am discutat, luni, în coaliţie despre situaţia UMF Târgu Mureş, iar preşedintele PDL, Emil Boc, a venit cu un mandat care suna în felul următor: PDL susţine aplicarea Legii educaţiei în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş. În acest moment, discutăm despre textul propriu-zis, despre conţinutul HG, astfel încât marţi să intre în şedinţa de Guvern. Problema UMF Târgu Mureş sperăm să fie rezolvată", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.