Publicat: 4 Iunie, 2017 - 14:56
Share

Organizat de Muzeul Municipiului București și aflat la a patra ediție, Salonul BD — 'Povești din București în Benzi Desenate' va avea vernisajul miercuri, 7 iunie 2017, ora 19:00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr.151), loc care va găzdui expoziția în perioada 7 iunie — 31 august 2017.

Conceptul acestui salon aparține istoricului dr. Adrian Majuru și autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, având ca invitați și anul acesta autori consacrați și debutanți ai BD-ului românesc.

În premieră, elevi de la American International School of Bucharest, Colegiul Național Bilingv 'George Coșbuc' și Liceul Teoretic 'Ștefan Odobleja' din București, îndrumați de profesorii de desen, au participat la concursul 'Povești din București în Benzi Desenate'. Cele mai bune lucrări vor fi incluse în expoziție și, ulterior, vor ramâne în colecția Muzeului Municipiului București.

Misterioasele povești ale Bucureștiului de ieri și de azi, prezentate într-o altă manieră, cea a benzilor desenate, invită trecătorul să redescopere frumusețea orașului în care trăiește sau pe care îl vizitează.

Identitatea Benzii Desenate românești riscă să se piardă din cauza unui puternic curent de comercializare a Benzii Desenate internaționale. Desfășurat în fiecare vară la Muzeul Municipiului București, salonul are ca scop principal promovarea autorilor BD din România.

Salonul va include prezentări de carte și o Școală de Vară. Programul complet va fi prezentat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Detalii despre evenimentele organizate de Muzeul Municipiului București: https://www.muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html

*** Expoziții deschise la:

Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr.2), marți — duminică, orele 10.00 — 18.00

? Pinacoteca Bucureștiului — un proiect interbelic

? Mașinile lui Leonardo da Vinci — expoziție interactivă

? Vindecări miraculoase — Theodor Pallady

? Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?

? Timpul orașului

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), miercuri — duminică, orele 10.00 — 18.00

? Muzeul Vârstelor — de la copilărie la senectute

? În apropierea sfinților — frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani (Lapidarium)

Muzeul de artă populară Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1), miercuri — duminică, orele 10.00 — 18.00

? Frații Minovici — pionierat medical și univers spiritual

Vizitați și:

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr.16), miercuri — duminică, orele 10:00-18:00

Muzeul Victor Babeș (Str.Poet Andrei Mureșanu 14A), marți — duminică, orele 10:00-18:00

Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 iunie nr. 36-38), marți — duminică, orele 10:00-18:00

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr.8), miercuri — duminică, orele 10:00-18:00

Participați la:

Observații astronomice și prezentări de Planetariu (Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu — Bd. Lascăr Catargiu nr. 21)