Publicat: 26 Martie, 2018 - 14:40
Share

SALONUL INTERNAȚIONAL DE AUTOMOBILE BUCUREȘTI (SIAB), cel mai important eveniment din domeniul automobilelor organizat în România si-a deschis portile pentru public sâmbătă, 24 martie.

La 11 ani distanță de la ediția precedentă, desfășurată în 2007, Salonul Internațional de Automobile București, cel mai important eveniment al industriei auto din România, se desfășoară în noile spații expoziționale Romexpo, B1, B2 si B3, care beneficiază de dotări și facilități de nivel internațional.

Mărci consacrate expun modele noi pentru piața din România

Spectacolul auto de la Romexpo beneficiază de prezența a 20 mărci de automobile, care expun modele de ultimă generație. Astfel, pasionații vor putea admira modele noi care aparține unor „nume” ca: AUDI, BENTLEY, BMW, FORD, HONDA, ISUZU, KIA, LAMBORGHINI, LEXUS, MAZDA, MINI, OPEL, PORSCHE, ROLLS ROYCE, SEAT, SKODA, SUZUKI, TOYOTA, VOLKSWAGEN, VOLVO. Unele dintre acestea prezintă și vehicule spectaculoase pe două roți (motociclete și scutere).

„SIAB 2018 va rămâne peste ani o ediție de referință și prin prisma faptului că prezintă publicului din România, o premieră europeană absolută, noul Volkswagen Touareg, într-un  eveniment de lansare ce are loc simultan cu premiera mondială programată în aceeași zi la Salonul Auto de la Beijing, dar și prin prezentarea mașinii anului în Europa, SUV-ul Volvo XC40, la prima sa apariție după primirea titlului la Geneva, cu numai două săptămâni în urmă. La acestea, se adaugă o serie de alte premiere naționale prezentate de catre majoritatea mărcilor participante, fapt ce demonstrează preocuparea jucătorilor din piața auto de a se prezenta cât mai bine în fața potențialilor clienți, dar și de a susține în mod clar și fără echivoc necesitatea înnoirii și modernizării parcului auto din România”, a declarat George Grigorescu, președintele APIA.

Cum viitorul aparține mobilității sustenabile, de la SIAB 2018 nu pot lipsi modele electrice, hibride sau cele cu alimentare pe hidrogen, acestea fiind dotate cu tehnologii de vârf pe care industria auto le propune pentru reducerea poluării din marile orașe.

„SIAB 2018 este evenimentul emblemă al industriei auto din România și exprimă importanța unui sector economic în plină expansiune. Recunoscut de către Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA) și listat în calendarul oficial al acesteia, SIAB 2018 beneficiază de un cadru expozițional de excepție, unic în România, dezvoltat prin investiții de 27 de milioane de euro”, a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

SIAB 2018 înseamnă, pe lângă prezentarea unor modele în premieră pentru piața din România și Europa, o serie de evenimente conexe, prezentări, seminarii și conferințe, menite să aducă în prim-plan aspecte precum : contextul general al vehiculelor electrice în România, impactul economic și perspectivele industriei auto autohtone, reducerea poluării, tendițele în construcția de automobile. Informații detaliate despre evenimentele conexe se pot găsi pe website-ul salonului ( https://siab.ro/evenimente-de-interes-general/).

Program de vizitare SIAB
24 - 31 martie: orele 10:00 și 20:00
1 aprilie: orele 10:00 și 19:00

Loc de desfășurare
Centrul Expozițional Romexpo - pavilioanele: B1, B2, B3

Bilet intrare
30 lei/zi
Intrare gratuită: copiii sub 7 ani insotiti de parinti, persoanele cu dizabilitati și persoanele instituționalizate

Accesul copiilor sub 7 ani este permis doar dacă aceștia sunt însoțiți de un adult.

Acces
Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei libere, Bulevardul
Expoziției și Strada Parcului;
Auto: Porțile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.
Tarif parcare: 3 lei/ora

Foto: Gabriel PETRESCU

Tag-uri Institutii: