Publicat: 5 Martie, 2016 - 13:09

Povestea de iubire dintre Timișoara și VINVEST continuă: Salonul Internațional de Vinuri își va deschide pentru a 13-a oară porțile la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în perioada 22-24 aprilie 2016 cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale ortodoxe.

Evenimentul atrage în fiecare an peste 300 specialiști din domeniul vitivinicol: producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material săditor, oenologi, somelieri și experți degustători, edituri dedicate literaturii de specialitate.

Pe lângă producătorii de vin, în acest an ne dorim să revină la Timișoara în număr cât mai mare producătorii și distribuitorii de utilaje și viță de vie.

Cramele românești au accesat fondurile europene, au retehnologizat tot ceea ce înseamnă vinificație, au obținut premii la concursuri naționale și internaționale, iar eforturile producătorilor de vin merită să fie cunoscute și recunoscute. În continuare se afla in derulare Programul Național de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018.

Tot în acest an va avea loc și cea de-a 11-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice VINVEST, în perioada 20-21 aprilie 2016.

Organizat în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România — singura autoritate îndreptățită să jurizeze concursuri naționale în domeniu.

Pasionații de turism viticol vor avea posibilitatea să descopere oferta oenoturistică a cramelor: centre de degustare a vinului, meniuri sofisticate și spații de cazare, toate într-un peisaj de o frumusețe desăvârșită.

'Timișoara poate fi numită pe drept cuvânt Capitala Vinului: argumentul forte sunt cei 12 ani în care am organizat cu perseverență VINVEST-ul. Acest lucru se datorează în întregime specialiștilor din domeniu și jurnaliștilor care au susținut evenimentul, precum și numărului mare de vizitatori care au achiziționat cu entuziasm produsele expozanților. Noi, în calitate de organizatori, declarăm deschisă sărbătoarea dedicată orașului care ne găzduiește și vă invităm la Timișoara cu ocazia Salonului Internațional de Vinuri.' (Lucia Pîrvu, expert degustător)

Din fericire, acest eveniment se adresează tuturor iubitorilor de vin, iar vizitatorii vor beneficia de premii consistente, cu o singură condiție, valabilă la fiecare ediție: cumperi bilet la VINVEST și câștigi 3 weekend-uri de vis la urmatoarele hoteluri și pensiuni:

—Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Valea cu Pești, Transfăgărășan, 4 stele, demipensiune, acces la Spa.

—Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Roman Plaza, localitatea Roman, 4 stele, demipensiune, acces la Spa și cina la Hanul Ancuței.

—Weekend, pentru 2 persoane, la Pensiunea Prestige, localitatea Moeciu, 4 stele, mic dejun.