Publicat: 1 Mai, 2018 - 18:56

Salvamont România anunţă pe pagina oficială de Facebook că, în minivacanţa de 1 Mai, salvamontiştii au avut aproape o sută de intervenţii.

"Felicitări tuturor celor peste 400 de salvamontişti care au fost «de serviciu» în intreaga ţară în această minivacanta pe cărari de munte, în bazele şi posturile Salvamont, în zonele de practicare a sporturilor montane recunoscute cu aflux mare de turişti, oameni care au intervenit cu promptitudine la aproape 100 de solicitări, salvând oameni cu pasiune, cu profesionalism, cu dăruire", este mesajul postat pe pagina Salvamont România

Una dintre cele mai dificile intervenţii din această perioadă a fost a salvamontiştilor din Neamţ, care au recuperat un bărbat de 43 de ani din Piatra Neamţ care se rătăcise de grupul cu care era. 

Bărbatul, care nu avea echipament corespunzător, a rămas blocat, pe timp de noapte, deasupra unor pereţi de 200 de metri, în Masivul Ceahlău. 

Intervenţia a fost extrem de dificilă şi plină de risc, a durat peste zece ore, dar turistul a fost salvat, fără a avea afecţiuni medicale. 

Salvamontiştii au anunţat că afluxul de turişti către munte a depăşit orice aşteptări în această minivacanţă, iar numărul de accidente a fost îngrijorător de mare.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: