10 august 2022

Salvarea fondurilor europene necheltuite de România şi începerea noului program de finanţare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Eurodeputatul Victor Negrescu s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, pentru a discuta despre salvarea fondurilor europene necheltuite de România şi începerea noului program de finanţare

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut o întâlnire constructivă cu Comisarul European pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, în cadrul căreia au discutat despre salvarea fondurilor europene aferente perioadei 2014-2020 încă neutilizate de ţara noastră, începerea implementării noului cadru financiar multianual 2021-2027 şi optimizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Am solicitat sprijinul Comisarului pentru Coeziune şi Reforme pentru ca România să nu piardă fondurile europene necheltuite din exerciţiul financiar anterior, dar şi pentru a începe cât mai rapid implementarea noului program de finanţare. Am discutat despre posibilitatea de a ajusta proiectele în raport cu noile norme de cost, dar şi despre nevoia de a finanţa noi priorităţi pe zona de energie, agricultură sau IMM-uri, în contextul impactului pandemiei şi al războiului din Ucraina.

La iniţiativa doamnei Comisar, Executivul european a permis României un plus de flexibilitate în utilizarea fondurilor europene şi sperăm ca, punctual, Comisia Europeană să ne sprijine pentru a putea implementa adecvat acele proiecte de importanţă majoră care au fost afectate de actualul context.

În acest sens, am discutat despre revizuirea agreată la nivel european a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă şi despre priorităţile României. Este important ca banii europeni să ajungă acolo unde pot ajuta direct populaţia şi mă bucură faptul că doamna Comisar sprijină acest lucru”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru bugete din Parlamentul European şi raportor alternativ pentru bugetul european.

Sursa foto: MAE