Publicat: 9 Aprilie, 2020 - 12:03
Share

Salvaţi Copiii România, cu sprijin de la Oriflame, continuă echiparea de urgenţă a spitalelor, astfel încât medicii să poată face faţă pandemiei din ce în ce mai agresive. Astfel, echipamente de protecţie indispensabile şi aparatură medicală performantă vor fi duse la secţiile de copii din două spitale din Sebeş şi Zalău, care, începând cu 24 martie, au preluat cazuri pediatrice confirmate de infectare cu SARS-CoV2.

Spitalul Municipal Sebeş, Alba, va fi dotat atât cu un incubator de transport, cât şi cu echipamente de protecţie pentru medici, iar la Spitalul de Urgenţă din Zalău, Sălaj, vor fi duse două injectomate, kituri de ventilaţie, precum şi echipamente şi materiale de protecţie.

Remus Florian, Director General Oriflame Romania, a declarat: 'Facem tot ce ţine de noi pentru a le veni în ajutor medicilor şi celor care se luptă cu acest virus, de aceea, Oriflame donează 96.800 lei pentru achiziţionarea de kituri de ventilaţie (truse CPAP şi circuite opti flow), injectomate, echipamente şi materiale de protecţie pentru spitalele de stat din Sebeş şi Zalău, dar şi pentru achiziţia unui incubator de transport. Orice implicare socială a unei companii este în acelaşi timp o investiţie, acesta este crezul Oriflame România. Solidaritatea în această perioadă este absolut necesară'.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a echipat cu materiale de protecţie peste zece unităţi medicale, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, unde sute de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 şi zeci de pacienţi şi-au pierdut viaţa. Totodată, aparatură medicală indispensabilă a fost dusă la Maternitatea Bucur, Spitalul Grigore Alexandrescu şi Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

'Atunci când medicii nu au echipamente de protecţie, riscul este dublu, pentru că se pun în pericol atât pe ei înşişi, cât şi pe pacienţii pe care îi îngrijesc. Un medic vulnerabilizat înseamnă, aşadar, un risc pentru noi toţi ceilalţi, iar în contextul acestei pandemii agresive, sistemul medical românesc, şi aşa slăbit, nu îşi mai poate permite niciun risc suplimentar. Fondul de urgenţă pentru spitale deschis de Salvaţi Copiii e o garanţie că medicul poate rămâne în spital, să salveze vieţi', a explicat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coro...

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 275.365 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Asociaţia Club Sportiv "RO Club Maraton". De asemenea, suma de 65.028 Euro provine din donaţiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. DPD România sprijină eforturile de livrare a echipamentelor.
Fondată în 1967 de către fraţii af Jochnick, Oriflame este în prezent o companie internaţională de produse cosmetice şi Wellness care foloseşte metoda vânzării directe în peste 60 de ţări de pe tot globul. Gama largă de produse cosmetice şi Wellness suedeze naturale sunt puse în vânzare prin intermediul unei forţe de vânzări de aproximativ 3,6 milioane de consultanţi independenţi, care generează vânzări anuale totale de peste 1,5 miliarde de euro. Pentru că suntem din Suedia avem o perspectivă diferită asupra frumuseţii. Pentru noi, frumuseţea nu reprezintă doar modul în care arăţi, ci şi modul în care trăieşti, simţi şi acţionezi. În acest spirit, ne alăturăm eforturilor depuse de Salvaţi Copiii, partenerii noştri din 2017, din dorinţa de a oferi suport şi în această perioadă dificilă micilor pacienţi.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani
De 30 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societatea şi autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvaţi Copiii şi-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităţilor publice, în aşa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizaţia a reuşit să creeze reţele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilităţii sociale a companiilor şi a societăţii, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora.

În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Tag-uri Institutii: