25 mai 2022

Salvaţi Copiii: Singura secţie de naşteri de la Maternitatea Polizu nu a mai fost renovată de 20 de ani

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secţia pentru naşteri şi lăuze a Maternităţii Polizu nu mai corespunde normelor europene de calitate şi are nevoie urgentă de reparaţii. Ultimele lucrări de renovare au fost făcute acum 20 de ani, iar igienizarea şi zugrăvirea pereţilor datează de acum 11 ani.

Aici au venit pe lume, în 2020, 3.460 de copii, iar în primele luni ale lui 2021, 1.440 de femei au născut la Polizu. Anul trecut, în secţia de Terapie Intensivă Neonatală au fost îngrijiţi 550 de copii, cei mai mulţi cu prematuritate extremă, cântărind mai puţin de 1.000 de grame.

Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează un campanie de strângere de fonduri, astfel încât sala de naşteri să fie rapid repusă în circuit medical, iar nou-născuţii să vină pe lume în condiţii de siguranţă. Costurile pentru renovare se ridică la 162.408 euro, iar termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor este 5 septembrie.

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, a explicat urgenţa măsurilor de intervenţie: „Maternitatea Polizu este cea mai mare maternitate din Bucureşti, însă condiţiile precare ale sălii de naşteri puneau în pericol atât sănătatea mamei, cât şi pe cea a nou-născutului. De aceea am decis, împreună cu medicii, să intervenim rapid şi să asigurăm toate condiţiile de siguranţă şi igienă medico-sanitară”.

„Maternitatea noastră este una dintre maternităţile mari, unde sunt trimise cazuri mai complicate. Este esenţial ca naşterea să se desfăşoare în condiţii igieno-sanitare ireproşabile, pentru a nu periclita în niciun fel sănătatea mamei şi a nou-născutului”, a declarat Dr. Katsiaounas Georgios, manager al INSMC „Alessandrescu-Rusescu”, Maternitatea Polizu.

Salvaţi Copiii lansează campania „Naştere curată”, prin care asigură lucrări de renovare şi igienizare a sălilor de naşteri din maternităţile româneşti. Primul proiect de acest fel a început la maternitatea Polizu din Bucureşti.

*** CONTEXT
În 2021, Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. În prima parte a anului, a fost accelerată dotarea a 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în judeţul Mureş, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, în Bucureşti la Maternitatea Bucur, şi în judeţul Mehedinţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin şi în Tulcea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Totodată, printr-un record de solidaritate socială, Salvaţi Copiii România a reuşit să achiziţioneze două ambulanţe de uz pediatric şi să demareze lucrările de reparaţii ale sistemului permanent de energie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Tot aici a ajuns aparatură medicală de ultimă generaţie, necesară diagnosticării acurate şi tratamentului de calitate.

*** ZID PENTRU SPITALE, cu 20% din impozitul pe profit
Companiile se pot implica prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.