21 septembrie 2021

Salvaţi MEDICINA PRIMARĂ!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Salvaţi MEDICINA PRIMARĂ! Medicii dezbat soluţiile la problemele din medicina primară şi nu numai în cadrul Conferinţei Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti 2021

Problematica medicinei primare şi a medicinei de ambulator în România, printre subiectele-cheie, din program

Peste 8.000 de medici s-au înscris până acum şi sunt aşteptaţi la cea de-a IX-a Conferinţă a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, unul dintre cele mai ample evenimente ştiinţifice din medicina românească.

Desfăşurată în perioada 21-24 aprilie 2021, în format online, conferinţa aduce în prim-plan atât actualităţile din practica medicală, cât şi subiecte complementare, precum comunicarea sau problematica a două segmente majore din sistemul de sănătate: medicina primară şi medicina de ambulator.

„Mă bucur că acest eveniment medical, organizat într-un context epidemiologic complicat, prin tematicile şi lectorii propuşi, a reuşit să adune o participare extrem de amplă. An de an, conferinţa a devenit o referinţă în cadrul manifestărilor ştiinţifice. În 2021, conceptul acesteia a fost construit pe trei direcţii: cunoaştere, ştiinţă şi educaţie medicală continuă, concepte extrem de importante în abordarea clinică de către medici. Mai mult ca oricând, în perioada marcată de pandemie prin care trecem, în care informaţiile s-au schimbat într-un timp foarte scurt, vedem cât de importantă este cunoaşterea în domeniul medical, cât de important este ca decizia medicală să fie bazată pe ştiinţă. Sunt convinsă, în calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, că şi în această perioadă, în care manifestările clasice nu pot fi organizate, trebuie găsite soluţii ca proiectele de educaţie medicală să se desfăşoare în continuare, pentru ca medicii români să poată participa şi afla informaţii ştiinţifice relevante pentru practica lor medicală curentă”, a declarat Prof. Dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Sesiuni ştiinţifice de interes, din diverse sfere medicale, afecţiuni medicale abordate din perspectiva pandemiei de COVID-19 se vor regăsi, pe parcursul a patru zile, în cadrul celei de-a IX-a Conferinţe a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

„Programul ştiinţific este structurat pe parcursul a patru zile, în care am abordat sesiuni ştiinţifice din diverse specialităţi, propunând tematici care sunt convins că vor aduce plus valoare în practica curentă a medicilor participanţi. Evenimentul include şi două mese rotunde, organizate în serile de 22 şi 23 aprilie, pe tematici ce vizează două segmente extrem de importante ale sistemului medical românesc: ‘Salvaţi Medicina Primară!’ şi ‘Medicina de Ambulator, resursă cheie în managementul eficient al sistemului sanitar’. La masa rotundă ‘Salvaţi Medicina Primară’ sunt invitaţi reprezentanţi ai medicilor de familie de la nivelul Bucureşti-Ilfov, dar şi voci ale medicilor municipiului Bucureşti, precum Dr. Sorin Paveliu şi Dr. Cristian Sever Oană.

În cadrul sesiunii „Medicina de Ambulator, resursă cheie în managementul eficient al sistemului sanitar”, masa rotunda este organizată în parteneriat cu Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator”, a declarat Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, Vicepreşedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti numără peste 14.000 de membri.

Evenimentul ştiinţific se desfăşoară pe platforma Sănătatea.ONLINE/learning, iar sesiunile celor două mese rotunde vor fi transmise pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti şi a partenerilor conferinţei.

Toate detaliile despre eveniment: AICI: https://sanatatea.online/conferintaonline-cmmb2021/