26 octombrie 2021

„Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a debutat astăzi, 2 iunie, a VII-a ediţie a campaniei de donare de sânge „Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”

Acţiunea se desfăşoară în contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii în spitalele din România din cauza existenţei pandemiei de Covid-19 şi are ca scop conştientizarea cetăţenilor asupra importanţei şi beneficiilor donării de sânge, precum şi completarea stocului sanguin local.

Activitatea, la care participă jandarmi dâmboviţeni şi personal civil, se va desfăşura în perioada 2 – 4 iunie a.c. la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa cu sprijinul personalului medical de specialitate.

Peste 500 de jandarmi, voluntari din alte instituţii şi cetăţeni au dat dovadă de solidaritate faţă de semeni şi au donat sânge în perioada 2017 – 2019, când s-au desfăşurat primele 6 ediţii ale campaniei de donare de sânge „Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”, precum şi în anul 2020 când s-a organizat o acţiune în parteneriat cu Patriarhia Română.

Prin gestul lor voluntarii au conştientizat faptul că pot salva viaţa mai multor oameni aflaţi în suferinţă.