27 septembrie 2022

Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru parcarea pe locurilor rezervate persoanelor cu dizabilităţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice verifică permanent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, amenajate şi marcate corespunzător în parcările publice din oraş, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În urma acţiunii tematice care a avut loc în cursul zilei de 13 septembrie s-au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 61.270 lei.

De asemenea, au fost ridicate 14 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalităţii.

Încă o dată, poliţiştii locali atrag atenţia asupra importanţei respectării actelor normative şi a drepturilor persoanelor cu nevoi speciale.

Menţionăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligaţia de a afişa la loc vizibil cardul-legitimaţie care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanţa, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Facem apel la constănţeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi dacă nu au acest drept şi să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spaţii de care chiar au nevoie.

Cetăţenii sunt rugaţi să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislaţiei rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 şi 0341.922 – Dispecerat Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Numai împreună putem asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în municipiul Constanţa. Comunicat de presă – Primăria Municipiului Constanţa

Sursa foto Pixabay