17 august 2022

Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru parcarea pe locurilor rezervate persoanelor cu dizabilităţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Rutier din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, amenajate şi marcate corespunzător în parcările publice din oraş, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În urma acţiunii tematice care a avut loc zilele trecute, s-au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.663 lei.

De asemenea, au fost ridicate 17 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalităţii.

Încă o dată, poliţiştii locali atrag atenţia asupra importanţei respectării actelor normative şi a drepturilor persoanelor.

Menţionăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligaţia de a afişa la loc vizibil cardul-legitimaţie care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranţa Circulaţiei Urbane şi Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Facem apel la constănţeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi dacă nu au acest drept şi să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spaţii de care chiar au nevoie.

Cetăţenii sunt rugaţi să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislaţiei rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 şi 0341.922 – Dispecerat Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Numai împreună putem asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în municipiul Constanţa.

Comunicat de presă – Primăria Municipiului Constanţa

Sursa foto: Pixabay