5 iulie 2022

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.495 lei aplicate de poliţişti

Stressed african businessman sit at desk hold paper letter reading bad awful negative news got fired from work. Dismissal notice, financial problems debt notification from bank, unpaid invoice concept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 15.01.2022 în intervalul orar 19:00-01:00 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.J.J. Suceava, au organizat o acţiune pe linia diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, ocazie cu care au fost controlate 53 de autovehicule, efectuate 33 de testări cu aparatul etilotest şi legitimate 61 de persoane.

În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.495 lei, au reţinut în vederea suspendării 3 permise de conducere, au retras 1 certificat de înmatriculare şi au constatat 1 infracţiune la regimul rutier.

Exemplu
– În data de 15.01.2022, ora 19:50, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe raza localităţii Pătrăuţi, autoturismul condus de un localnic.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava