Publicat: 5 Iulie, 2016 - 15:42
Share

În luna iunie, agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au aplicat 104 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au întreținut curățenia și igiena în spațiile de locuit, spațiile de desfășurare a activității, curți și spații verzi din jurul blocurilor.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, nerespectarea condițiilor menționate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice și de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

Tot în luna iunie au fost aplicate și 11 sancțiuni contravenționale posesorilor de animale de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deținut asupra lor materialele necesare (făraș, mătură, pungă) pentru curățarea dejecțiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 lei și 500 lei.

Suma totală a sancțiunilor aplicate de către polițiștii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna iunie a.c., în valoare de 29.100 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de control se vor desfășura permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a asigura curățenia în Sectorul 6.

Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente