Publicat: 7 Aprilie, 2016 - 12:35
Share

În luna martie a.c., agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au aplicat 137 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au întreținut curățenia și igiena în spațiile de locuit, spațiile de desfășurare a activității, curți și spații verzi din jurul blocurilor.

Totodată, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale și posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deținut asupra lor materialele necesare (făraș, mătură, pungă) pentru curățarea dejecțiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 lei și 500 lei.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de către polițiștii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna martie a.c., de 29.400 lei.

'Odată cu venirea primăverii, membrii comunității ies mai mult la plimbare în parcuri. Ne vom asigura că spațiile de odihnă și promenadă sunt curate, iar pe cei care încalcă prevederile legale îi vom sancționa de câte ori va fi cazul', a declarat primarul Rareș Mănescu.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, nerespectarea condițiilor menționate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice și de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente