Publicat: 9 Aprilie, 2014 - 20:03

Gimnasta Sandra Izbaşa, una dintre legendele sportului românesc, care, la vârsta de doar 23 de ani, deţine medalii de aur obţinute la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară şi la campionate europene şi mondiale, a declarat că doreşte să fie mereu implicată în gimnastica românească şi a îndemnat părinţii să îşi îndrepte copii către acest sport.

 

Câştigătoarea medaliei de aur la sol, în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing, şi la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, s-a întâlnit miercuri cu mai mulţi fani de toate vârstele, îndeosebi tineri, în cadrul „Săptămânii campionilor”, program iniţiat de AFI Palace Cotroceni şi CSA Steaua Bucureşti, în cadrul căruia, timp de şase zile, între 13:00 şi 15:00, şase campioni români intră în dialog cu toţi copiii prezenţi în AFI Palace Cotroceni, dezvăluindu-le secretele din spatele performanţelor, oferind autografe şi premii speciale. 

Sportiva, care a început pregătirea în gimnastică la vârsta de patru ani, la zece ani încercând chiar şi handbalul, a dezvăluit tuturor secretul reuşitei în gimnastică - foarte multă muncă - şi a insistat asupra faptului că este necesar ca cei mici să vină la sala de sport, acest lucru aducându-le multe beneficii.

Răspunzând întrebărilor puse de tinerii săi fani, Sandra a declarat că vârsta de începere a pregătirii pentru gimnastică este cea de 4-8 ani.

Vorbind despre ce a motivat-o, Sandra a precizat că a dorit să demonstreze că este cea mai bună, ceea ce putem spune că a reuşit pe deplin, pentru ea vorbind numărul mare de medalii obţinute în cadrul competiţiilor la care a participat.

Sandra a afirmat că doreşte să facă o pauză din activitatea competiţională, că nu se simte pregătită să participe la Jocurile Olimpice din 2016, în prezent sportiva fiind coordonator de imagine al Clubului Steaua şi implicată în "Caravana gimnasticii", proiect lansat de Octavian Belu şi Mariana Bitang împreună cu Petrom OMV, care presupune selecţionarea a 150 de copii cu vârste între 5 şi 9 ani, care vor intra în pregătire la şase centre regionale: Bucureşti, la cluburile Steaua şi Dinamo, Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.

La finalul evenimentului organizat magistral de agenţia Golin Harris, tânăra gimnastă, care a adus emoţia şi fericirea în inimile a milioane de români, pe care i-a făcut să se simtă mândri, a împărţit autografe şi a făcut poze cu fanii săi, cele mai interesante întrebări ale acestora fiind răsplătite de AFI Palace Cotroceni cu diferite premii.

"Săptămâna campionilor" continuă, în următoarele trei zile admiratorii sportului, în general, şi fanii clubului Steaua, în special, se pot întâlni cu alte trei stele ale clubului militar:

- Alina Dumitru, campioană olimpică la judo (joi);

- Vasile Stângă, golgheterul campionatului mondial de handbal din Spania, 1982 (vineri);

- Ana-Maria Brânză, dublă campioană mondială la scrimă (sâmbătă).