Publicat: 15 Septembrie, 2016 - 15:17
Share

Update: 

C O M U N I C A T

Federaţia SANITAS din România a avut astăzi ședința Consiliului Național lărgit la care au participat și reprezentanții unităților din asistenţă socială din 20 de  județe.

În calitate de invitați, la această ședință au participat domnii miniștri Dragoș Pâslaru - Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și Vlad Voiculescu - Ministrul Sănătății. 

Au fost discutate punctual inechităţile create de OUG 20 și 43/2016 și solicitările susținute de Federaţia SANITAS vis-a-vis de acestea (introducerea tuturor categoriilor de salariați omise – personalul TESA, salariaţii din DSP-uri, cei din medicina şcolară şi creşe, angajaţii din asistenţa socială, corectarea grilelor de salarizare, aducerea sporurilor la nivelul anului 2016, etc).

De asemenea, au fost dezbătute toate problemele semnalate de colegii din asistenţa socială și au fost aduse la cunoștinţa directă a ministrului de resort.

Cei doi miniştri au declarat că recunosc și sunt conștienți de întreaga gamă de probleme semnalate, că întreaga lor activitate este dedicată rezolvării acestora și construirii unor sisteme corecte și echitabile, dar că timpul scurt și constrângerile bugetare nu le permit să facă astăzi promisiuni ferme.

Având în vedere desfaşurarea evenimentelor și faptul că membri noștri au obosit așteptând, Consiliul Național SANITAS a hotărât următorul program de acţiuni revendicative:

·          Începând cu data de 19 septembrie 2016 toate organizaţiile SANITAS vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă;

·          Începând cu 20 septembrie a.c., în fiecare zi de marţi vom picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii numite “Marţea SANITAS”;

·          În data de 12 octombrie a.c. se va desfăşura greva de tip japonez cu purtarea de banderole;

·          În data de 19 octombrie a.c. va avea loc greva de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.oo – 10.oo;

·          În data de 31 octombrie se va declanşa greva generală.

 

 

P R E Ş E D I N T E

 

Leonard BĂRĂSCU

 

 

Sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare, a anunțat, joi, președintele Sanitas, Leonard Bărăscu.

Pe de alta parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi, după întâlnirea cu reprezentanții Sanitas, că prioritate vor avea salariile acelor categorii din sistem care nu au beneficiat de ordonanțele 20/2016 și 43/2016 privind salarizarea bugetarilor.

"Prioritate vor avea categoriile sociale care nu au fost vizate de ordonanța 20 și ordonanța 43", a declarat voiculescu, prezent la Consiliul Național al Federației Sanitas.