Publicat: 1 Aprilie, 2020 - 20:35
Share

24 de cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) au fost confirmate cu noul coronavirus, din 250 testate, a declarat miercuri președintele Sanitas Arad, Otinel Şandru.

"Informaţiile pe care am reuşit să le obţinem arată că avem confirmaţi pozitiv 10 medici, 12 asistenţi medicali şi doi infirmieri. Se mai aşteaptă rezultatele la 40 de probe, iar testarea personalului spitalului va continua. Am cerut conducerii spitalului să testeze tot personalul, ţinând cont de evoluţia situaţiei epidemiologice", a declarat Otinel Şandru.

Conform sursei citate, cadrele medicale depistate pozitiv care au simptome sunt internate, iar cele fără simptomatologie sunt în izolare la domiciliu.

Referitor la cadrele medicale din SCJU Arad care şi-au depus demisia, preşedintele Sanitas Arad a declarat că este vorba de "persoane vulnerabile".

"Sunt cadre medicale la vârsta de pensionare sau peste această vârstă, iar restul care nu îndeplinesc condiţia de pensionare sunt totuşi aproape de această vârstă. Familiile le-au cerut să se retragă, pentru a elimina expunerea", a declarat Şandru.

Tag-uri Institutii: