Publicat: 5 Septembrie, 2016 - 12:37
Share

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, anunță o "grevă generală adevărată" pentru că nu se mai poate tolera dezbinarea din sistemul sanitar cauzată de acordarea diferită de creșteri salariale.

”Săptămâna trecută, a apărut Ordonanța 43 prin care, dintr-o dată, s-au găsit resursele necesare pentru a asigura o creștere de salarii pentru angajații de la tehnico-administrativ din Ministere. Asta după ce, la întâlnirea cu Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii de acum două săptămâni, ni s-a spus foarte clar că nu sunt bani și că se va interveni pe legea de salarizare după 1 septembrie. 

Suntem pe 5 și nu am primit nicio invitație. La ora 14.00 va fi probabil o întâlnire cu Ministrul Sănătății. În funcție de discuție, vom stabili un calendar ferm de acțiuni sindicale pentru că nu mai putem tolera această situație.

Nu mai putem tolera această dezbinare în care fracționăm sistemul sanitar și de asistență socială dând pe bucăți niște rămășite. Pregătim o grevă generală adevărată în sector”, a  declarat Sepi.