6 decembrie 2021

Săptămâna filmului suedez de comedie

Clapper board and film tape with dark background, 3d rendering. Computer digital drawing.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Săptămâna filmului suedez de comedie”, eveniment organizat de Bucharest Best Comedy Film împreună cu Ambasada Suediei la Bucureşti

Festivalul are loc în perioada 5 – 12 iunie a.c pe televiziunea ComedyEst şi poate fi vizionat şi pe platforma Digi online.

O săptămână în care să fie difuzate pe televiziunea Comedy Est şase filme suedeze de comedie nu poate fi decât o propunere benefică pentru promovarea culturii suedeze cât şi pentru schimburile interculturale între România şi Suedia.

În fiecare zi se va difuza un film care va fi precedat de o emisiune moderată de Irina Margareta Nistor, renumitul critic de film.

Invitaţii acestor emisiuni sunt reprezentanţi de marcă ai vieţii culturale româneşti care au desfăşurat proiecte în colaborare cu Ambasada Suediei la Bucureşti.

Aceştia sunt: Excelenţa Sa Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Julieta Szonyi, Joachim Umlauf – directorul Institutului Cultural Goethe, Dana Rogoz, Ada Condeescu, Alina Berzunţeanu, Dana Rogoz, Mihaela Păun- director Arcub, Elena Mîndru, Thomas J. Turunen şi Teodora Juravle.

Filmele selecţionate sunt următoarele: A man called Ove/ Un bărbat pe nume Ove (2015), Solsidan (2017), The Devil’s eye/ Ochiul diavolului (1960), A piece of my heart/ O parte din inima mea (2019), Unmarried couples/ Cupluri necăsătorite (1997) şi La Gomera (coproducţie româno-suedeză, 2019).

Excelenţa Sa Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei la Bucureşti: „Acest festival reprezintă o oportunitate extraordinară de a face cunoscute filme suedeze, dar mai ales de a celebra Ziua Naţională a Suediei (6 iunie). Acest festival face posibil să dedicăm acestui eveniment important pentru Suedia (n.r. Ziua Naţională) nu doar o zi, ci o săptămână de filme şi interviuri despre Suedia.”

Irina Margareta Nistor: „Vine vacanţa cu trenul de… Stockholm! Filme şi interviuri despre un cinema fascinant şi caleidoscopic, pe ComedyEst, de la clasice la cele mai recente, o Cinemateca ideală, în sufrageria noastra, din 5 în 12 iunie 2021!”

Enea Dabija, director fondator festival Bucharest Best Comedy Film: „Două ţări la o distanţă de 2500 de km legate prin filmul de comedie în perioada 5-12 iunie, la televiziunea Comedy Est. Vizionând filmele noastre o să descoperiţi o cinematografie puternică şi actori, regizori, directori de imagine, scenaristi de excepţie. La mulţi ani Suedia!”

ComedyEst este un canal de televiziune cu acoperire naţională care poate fi urmărit şi pe platforma Digi online.

Organizaror: Asociaţia Culturală Artclub, Ambasada Suediei la Bucureşti