6 octombrie 2022

Săptămâna și racheta…este deviză Coreei de Nord

racheta coreea de nord
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Coreea de Nord a tras un „proiectil neidentificat” joi (24 martie), a declarat armata sud-coreeană, Phenianul continuând astfel seria de numeroase lansări de la începutul anului. Rachetă a zburat „spre est”, potrivit sud coreenilor.

Garda de Coastă japoneză a emis, între timp, un mesaj de avertizare navelor cu privire la ceea ce ar fi „o rachetă balistică care ar fi fost trasă din Coreea de Nord”. Mai târziu, dimineața, acesta din urmă a precizat că proiectilul nord-coreean a căzut la 170 de kilometri de coasta japoneza, în zona economică exclusivă a Japoniei, a adăugat Ministerul Apărării japonez. Autoritățile japoneze suspectează că este o rachetă balistică intercontinentală (ICBM).

„Analizele noastre indică faptul că racheta balistică a zburat timp de șaptezeci și unu de minute și a căzut la aproximativ 15:44, ora locală (8:44 a.m. ora României) în Zona Economică Exclusivă din Marea Japoniei, la aproximativ 150 de kilometri est-vest. din Peninsula Oshima” (insula nordică Hokkaido), a spus numărul doi al Ministerului Apărării de ka Tokyo, Makoto Oniki. „Din moment ce racheta balistică a zburat, de această dată, la o altitudine de peste 6.000 km – ceea ce este mult mai mare decât ICBM Hwasong-15 [racheta] care a fost lansat în noiembrie 2017 –, credem că cel de astăzi este un nou ICBM”, a adăugat el.

A consemnat Ciprian Pop