24 ianuarie 2022

Şapte afgani ascunşi într-un autocamion, depistaţi la P.T.F. Cenad

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat şapte cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un autocamion.

În data de 07.12.2021,în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleţi cu componente electronice cu destinaţia Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Şoferul autocamionului a declarat că s-a oprit să se odihnească într-o parcare pe autostrada A1, iar dimineaţa şi-a continuat deplasarea fără a avea cunoştinţă despre faptul că în compartimentul marfă s-ar fi urcat cele şapte persoane, fapt confirmat şi de migranţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.