Publicat: 12 Iulie, 2012 - 12:46

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat şapte cetăţeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un compartiment special amenajat într-un microbuz condus de un cetăţean polonez.

În ziua de 11.07.2012, ora 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Robert G., în vârstă de 44 ani, care conducea un microbuz marca Iveco, pe ruta Grecia - Polonia.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport în urma căruia, în compartimentul marfă, au descoperit un locaş special amenajat în care se aflau ascunse şapte persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 ani. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit ca cei în cauză sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să intre ilegal în ţară.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de racolare, îndrumare sau călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, iar cetăţenilor afgani pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.
       
În baza acordului încheiat între autorităţile de frontieră româno-bulgare aceştia urmează să fie predaţi autorităţilor bulgare.