17 august 2022

Şapte cetăţeni străini, ascunşi într-un autocamion încărcat cu baloţi de sârmă, depistaţi la P.T.F. Petea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră au depistat şase cetăţeni afgani şi un iranian, care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în compartimentul marfă al unui autocamion ce venea din R. Moldova, cu destinaţia Cehia şi era încărcat cu baloţi de sârmă.

În data de 12.06.2021, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean moldovean, în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în R. Moldova. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baloţi de sârmă din R. Moldova pentru o societate din Cehia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, în prezenţa inspectorilor vamali din cadrul DRV Cluj, poliţiştii de frontieră au deschis compartimentul de marfă şi au descoperit, printre baloţii de sârmă, şapte cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şase dintre ei sunt cetăţeni afgani, iar a şaptea persoană este iranian, sunt trei bărbaţi şi patru femei şi au vârste cuprinse între 17 şi 40 de ani. Cu toţii sunt solicitanţi ai statutului de azilant în ţara noastră. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul României, iar şoferul nu a ştiut acest lucru. Tot în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat poliţiştilor de frontieră faptul că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Întrucât nu deţineau documente de călătorie legale care să le permită acest lucru, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria, iar apoi să îşi continue călătoria spre destinaţia lor finală.

În cauză se derulează cercetări în vederea documentarii întregii activităţi infractionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-sapte-cetateni-straini-ascunsi-intrun-autocamion-incarcat-cu-baloti-de-sarma-depistati-la-ptf-petea-24140.html