29 iunie 2022

Șapte percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 29 iulie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au efectuat şapte percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie – iulie a.c., 30 de tinere ar fi desfăşurat activităţi de prostituţie, ajutate de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 48 de ani şi o tânără, de 26 de ani, care ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, prin promovarea de anunţuri pe site-uri de matrimoniale, în 10 imobile situate în municipiile Bacău şi Roman.

Poliţiştii au efectuat şapte percheziţii domiciliare în municipiul Bacău şi în judeţele Constanţa, Galaţi şi Neamţ, unde au găsit şi ridicat, în vederea confiscării, 17 telefoane mobile, 14.730 de lei, 8.530 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, 2 pistoale cu bile supuse autorizării, un cuţit şi înscrisuri.

Şase persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bacău, pentru audieri, iar, în urma administrării probatoriului, cinci bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română.

La activităţi, au participat şi luptători pentru acţiuni speciale din Bacău, Constanţa, Galaţi şi Neamţ.