29 iunie 2022

Sărbătoare cu peste 1000 de turişti, la Sulina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Peste 1000 de turişti au vizitat în acest weekend Sulina, cel mai estic oraş din Uniunea Europeană, unde un eveniment inedit a atras oameni din toate colţurile ţării.

„Parastasul Piraţilor Nepomeniţi”, a fost primul eveniment, dintr-un lung şir de acţiuni, ce vor fi organizate în destinaţia turistică Delta Dunării, în acest an.

Sărbătoarea a început cu o slujbă de pomenire în Cimitirul Multiconfesional din Sulina ţinută de preoţii locului. Imediat după, oaspeţii au fost poftiţi la câte o porţie de fasole cu ciolan şi nelipsitul borş de peşte din Delta Dunării.

Sărbătoarea ajunsă la a V-a ediţie este o iniţiativă a unui bucureştean îndrăgostit de Sulina, Gelu Tuşu: „Am ajuns întâmplător aici şi am vizitat cimitirul. Am intrebat dacă cineva a făcut parastas personalităţilor şi personajelor din cimitirul din Sulina. Mi s-a răspuns că n-au pe nimeni aici. Bun, dacă n-au pe nimeni eu vin şi fac parastasul. Ideea mi-a venit acum şase ani. Cu fiecare ediţie vin din ce în ce mai mulţi turişti şi asta nu poate decât să mă bucure şi sper ca şi autorităţile publice locale să înţeleagă ce se întâmplă aici.”

Sărbătoarea a continuat pe faleza oraşului, unde ansamblul „Artemis” al Comunităţii Elene din Sulina, a dansat împreună cu turiştii pe îndrăgitele ritmuri greceşti.

Veselia a continuat la doar câţiva paşi de plaja sălbatică a localităţii, unde Mihai Mărgineanu a îndemnat toţi participanţii: „hai să cântăm să se audă până în Insula Şerpilor!”

Cătălin Ţibuleac – preşedinte AMDTDD – „Parastasul piraţilor nepomeniţi” deschide sezonul evenimentelor în Delta Dunării. Este important ca în destinaţie să fie organizate cât mai multe acţiuni care să susţină turismul deltaic în această perioadă complicată. Asociaţia Delta Dunării este şi va fi implicată în a organiza, a fi partener şi a promova evenimentele care prin simplitatea lor aduc în atenţia turistului, destinaţia. După cum s-a văzut şi astăzi, Delta rămâne o destinaţie sigură, liniştită şi care poate îndeplini visul de vacanţă ale oricărui turist responsabil.”

Evenimentul din acest sfârşit de săptămână a dus la epuizarea locurilor de cazare din Sulina,mulţi turişti cazându-se şi în proximitate, în localitatea Crişan.

Pentru a ajunge la Sulina turiştii se pot îmbarca din portul Tulcea în şalupe rapide, care pleacă în curse regulate, în fiecare zi, din oră în oră.

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

Preşedinte Cătălin ŢIBULEAC

Sursa foto: Pixabay