10 august 2022

Sărbătoarea Borşului de Peşte din Delta Dunării – ediţia a doua

horizontal shot of tropical fishes underwater swimming.nature and it's beauty.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 10 – 11 septembrie, Primăria Comunei Crişan şi Asociaţia Delta Dunării (AMDTDD) invită turiştii, localnicii şi pe toţi cei care îndrăgesc tradiţiile culturale şi gastronomia locală la Crişan, în inima Deltei, pentru a participa la Sărbătoarea Borşului de Peşte din Delta Dunării – ediţia a doua.

Localităţile comunei Crişan (Crişan, Caraorman şi Mila 23) au o îndelungată tradiţie în pescuit şi pescaturism, fiind printre cele mai ofertante zone turistice din Delta Dunării. Turiştii sunt întâmpinaţi cu fiecare ocazie, cu ospitalitate de localnici şi operatorii din turism, îmbiaţi cu produsele gastronomice locale, precum şi cu vizitarea canalelor şi lacurilor din Deltă, iar cazarea este asigurată în pensiuni şi hoteluri de la o margaretă la 5 stele. Oferta de vizitare este una deosebită şi ce poate fi mai frumos decât deplasarea cu caiacul sau o vizitare lentă, cu şalupa, a canalelor şi lacurilor din împrejurimi, a dunelor de nisip sau a pădurii Caraorman cu al său Stejar Îngenunchiat sau Masa Tăcerii. Da, nu este o greşeală de geografie, Caraorman are propria Masă a Tăcerii.

Comuna Crişan mai este cunoscută şi pentru faptul că de aici provin, nu mai puţin de 24 de medaliaţi olimpici, mondiali şi europeni la caiac-canoe, fiind singura comună din România, din care au plecat atât de mulţi campioni, printre care şi marele campion Ivan Patzaichin.

În cele două zile ale Sărbătorii Borşului de Peşte din Delta Dunării vor avea loc prezentări gastronomice, concursuri de gătit pentru turiştii care decid să viziteze zona turistică Crişan şi numeroase momente artistice susţinute de grupurile foclorice aparţinând etniilor care convieţuiesc în Delta Dunării. Capul de afiş al sărbătorii vor fi Elena Gheorghe, Plăieşii şi Radu Captari.

Aşteptăm cu drag turiştii, localnicii şi pe toţi cei care iubesc Delta să se bucure alături de noi, în 10 şi 11 septembrie, în Crişan la Sărbătoarea Borşului de Peşte din Delta Dunării.