8 august 2022

Sărbătoarea Floriilor la Casa Artelor Dinu Lipatti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu sufletul pregătit pentru sărbători, Casa Artelor Dinu Lipatti organizează a IV-a Ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Floriilor”, vineri, 15 aprilie 2022, de la orele 19:00.

Vă invităm să ascultăm împreună Recitalul Extraordinar de Muzică sacră „Agnus Dei” susţinut de soprana Elena Dincă-Velica, mezzosoprana Mihaela Işpan şi pianista Mădălina Florescu care vor interpreta lucrări semnate de J.S.Bach, W.A. Mozart, G. Rossini, A. Vivaldi, G. Caccini, C. Franck, P. Mascagni, purtându-ne astfel în atmosfera Sărbătorilor Pascale.

Soprana Elena Dincă-Velica este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A debutat pe scena Operei Comice pentru Copii din Bucureşti cu rolul Pamina din opera „Flautul Fermecat” de Mozart în anul 2015, iar un an mai târziu pe scena Operei Naţionale Bucureşti cu rolul Fiordiligi din opera „Cosi fan Tutte” de Mozart. Este laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale. În anul 2012 i-a fost acordată Bursa „Yolanda Mărculescu” oferită de soprana Georgeta Stoleriu şi Bursa „Mozarteum” oferită de mezzosoprana Elisabeth Cornelius – Lund la Universitatea Mozarteum din Salzburg.

Elena Dincă-Velica colaborează cu mai multe Orchestre din Bucureşti, iar, în prezent este solista Corului şi Orchestrei Naţionale Reprezentative a Muzicilor Militare din România. În anul 2018, Elena a înfiinţat orchestra „Classical Sounds”, alături de care, abordează mai multe genuri muzicale, de la Operă, la musical şi muzică de film.

Solistă a Operei Naţionale Bucureşti, mezzosoprana Mihaela Işpan şi-a absolvit cursurile de licenţă în cadrul Academiei de Muzică „Gh. Dima”, Cluj Napoca, la clasa prof. univ. dr. Alexandru Fărcaş şi conf. univ. dr. Ramona Eremia, perfecţionându-se în arta cântului şi stilistica interpretării vocale sub îndrumarea sopranei Niculina Mirea. De asemenea, a urmat cursurile de măiestrie vocală susţinute de către mezzosoprana Viorica Cortez, tenorul Ion Buzea şi soprana Mariana Nicolesco. S-a remarcat, de-a lungul timpului, ori de câte ori a acceptat numeroasele invitaţii din partea unor instituţii de profil: Radiodifuziunea Română şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica de Stat din Arad, Filarmonica „Banatul” şi Opera Naţională Română din Timişoara, Sala cu Orgă din Chişinău, Filarmonica „Transilvania” şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, Filarmonica „Moldova” din Iaşi, Filarmonica „Muntenia” din Târgovişte. În mod firesc, o consistentă experienţă scenică i-a încununat permanentele eforturi de auto-perfecţionare a tehnicii vocale şi în cadrul turneelor artistice din Germania, Franţa, Italia, Grecia, Austria, Polonia, Ungaria, Spania şi Anglia.

Pianista Mădălina Florescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti,secţia de Pedagogie muzicală – dirijat coral şi secţia Interpretare Muzicală – pian, iar în prezent este maestru corepetitor la Opera Naţională Bucureşti. A susţinut recitaluri de muzică de cameră în majoritatea centrelor culturale din Bucureşti şi din ţară, fiind distinsă de-a lungul timpului cu mai multe premii: Premiul de excelenţă aniversar oferit de Forumul Muzical Român (2008), Premiul criticii muzicale „Bianca” la Concursul Naţional „Mihail Jora” (1998), Premiul „Martha Joja” pentru stil de cameră la concursul Naţional „Ionel Perlea” (1998).

Conceptul evenimentului „Sărbătoarea Floriilor” aparţine regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro şi în reţeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12.
https://www.iabilet.ro/bilete-sarbatoarea-floriilor-la-casa-artelor-dinu-lipatti-editia-a-iv-a-74877/?q=CASA+AR

Accesul persoanelor cu dizabilităţi şi a însoţitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

Sursa foto: Casa Artelor Dinu Lipatti