Publicat: 28 Decembrie, 2015 - 14:32
Share

În perioada 01.12.2015 - 31.12.2015 la Penitenciarul Galați prin grija specialiștilor din cadrul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, sunt organizate o multitudine de activități artistice și religioase, în care sunt implicate persoanele private de libertate.

Scopul acestor activități este cultivarea unui comportament bazat pe generozitate și dragoste față de semeni, stimularea creativității, a lucrului în echipă, a cooperării și a toleranței, prin intermediul activităților de reintegrare socială, în rândul deținuților custodiați.

Preotul capelan desfășoară cu prilejul acestor sărbători, o serie de activități moral-religioase sprijinit de reprezentanți ai diverselor culte religioase, persoanele private de libertate beneficiind de vizite social filantropice din partea acestora.

Crearea unei atmosfere de sărbătoare în spațiul de deținere se realizează prin concerte de colinde specifice sărbătorilor de iarnă, susținute atât de persoanele private de libertate cât și de reprezentanți din cadrul: Protoieria Tecuci, Liga Tineretului din Tecuci, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Berean Prison Ministries, Asociația Oastea Domnului, Urim si Tumim. Cu acest prilej, deținuții primesc cadouri constând în fructe, dulciuri, materiale igienico-sanitare și de exercitare a dreptului la corespondență.

Totodată, în această perioadă, persoanele condamnate sunt implicate într-o serie de activități educative referitoare la datinile și obiceiurile de iarnă la români, precum și în activități artistico-plastice — ateliere ocupaționale de confecționare a obiectelor decorative specifice Crăciunului și de pavoazare a spațiilor folosite în comun de deținuți.

Întrucât în preajma sărbătorilor, lipsa familiei este resimțită acut de către persoanele custodiate, Penitenciarul Galați organizează în colaborare cu Serviciul de Probațiune Galați vizite sociale între copii și părinții privați de libertate.

Prin derularea acestor activități, se dorește promovarea, respectarea și transmiterea tradițiilor spirituale și a obiceiurilor populare românești în rândul persoanelor private de libertate, precum și menținerea contactelor cu familia și comunitatea.

Purtător de cuvânt Penitenciarul Galați

Costache Simona