Publicat: 2 Februarie, 2015 - 18:52
Sârbu a fost REŢINUT în Dosarul Mediafax

Update 20.33. Adrian Sârbu a fost REŢINUT pentru 24 de ore pentru delapidare şi spălare de bani, în Dosarul Mediafax. 
„Totul e o fabricație. Acuzațiile sunt ridicole. Mai departe veți afla dintr-un comunicat”, a spus Adrian Sârbu la ieșirea de la audieri. \

Adrian Sârbu, patronul MEDIAFAX, a fost luat, luni seara, de pe stradă de politisti şi a fost dus cu mandat la Parchetul General.

Sârbu a fost audiat în dosarul Mediafax, în care peste 30 de persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Adrian Sarbu a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare si spalare de bani in dosarul Mediafax. El urmeaza sa fie prezentat instantei, marti, cu propunere de arestarepreventiva pentru 29 de zile.

Acesta a fost dus cu mandat, luni seara, la Parchetul General, unde a fost audiat de anchetatori in dosarul Mediafax. Sarbu a fost ridicat de catre anchetatori de la o intalnire cu Vanghelie, care avea loc chiar in sediul Mediafax

Audierile au durat aproximativ 3 ore.
În dosar, ar fi vorba despre un prejudiciu de peste 26 de milioane de euro.
Într-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General anunța că, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societăţii comerciale Mediafax Group SA eşalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligaţiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei.

Adrian Sarbu a dat publicitatii urmatoarea declaratie:

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media  pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic. 

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii".