28 mai 2022

Şase adulţi şi şase copii au traversat Dunărea, din Serbia, cu o barca gonflabilă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă doisprezece cetăţeni din Irak, Siria şi Tunisia, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

În data de 04.06.2021, în jurul orei 05.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi, a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, la malul Dunării, pe direcţia km flv. 881,5, în zona localităţii Burila Mare, a fost descoperit un grup format din doisprezece cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Tunisia, şase adulţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani şi şase copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 de ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ